Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Редовно заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси се състоя днес...

23 октомври 2008 13:50,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 981
zasedanie

Редовно заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси се състоя днес в залата на Областна администрация – Сливен.

То бе водено от зам.-областния управител и зам.-председател на съвета Фатме Мустафова.

Представен бе за обсъждане проектът за нова Рамкова програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество, предложен от Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси /НССЕДВ/. На заседанието бяха обсъдени становищата на Община Сливен, Община Нова Загора, РЦЗ, РИО на МОН в Сливен и на Фондация „Здравето на ромите". Породи се оживена дискусия, в хода на която бе отбелязано, че в проекта са залегнали нови приоритетни направления, свързани с интеграцията на ромските жени, каквито не бяха застъпени в досега действащата рамкова програма.

Областният съвет взе решение да изпрати предложенията и коментарите по основните приоритетни направления чрез НССЕДВ до работната група, която разработва новата Рамкова програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество. Очаква се тя да се приеме до края на 2008 г. с решение на Министерски съвет.

На заседанието се взе решение да се препоръча на работната група по рамковата програма своевременно да информира областните съвети за промените, които ще внесе в проекта.