» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Редовно заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси се състоя днес...

23 October 2008 13:50,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 990
zasedanie

Редовно заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси се състоя днес в залата на Областна администрация – Сливен.

То бе водено от зам.-областния управител и зам.-председател на съвета Фатме Мустафова.

Представен бе за обсъждане проектът за нова Рамкова програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество, предложен от Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси /НССЕДВ/. На заседанието бяха обсъдени становищата на Община Сливен, Община Нова Загора, РЦЗ, РИО на МОН в Сливен и на Фондация „Здравето на ромите". Породи се оживена дискусия, в хода на която бе отбелязано, че в проекта са залегнали нови приоритетни направления, свързани с интеграцията на ромските жени, каквито не бяха застъпени в досега действащата рамкова програма.

Областният съвет взе решение да изпрати предложенията и коментарите по основните приоритетни направления чрез НССЕДВ до работната група, която разработва новата Рамкова програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество. Очаква се тя да се приеме до края на 2008 г. с решение на Министерски съвет.

На заседанието се взе решение да се препоръча на работната група по рамковата програма своевременно да информира областните съвети за промените, които ще внесе в проекта.