» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областният управител Радостин Койчев участваха в международен симпозиум...

27 October 2008 16:47,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1026

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областният управител Радостин Койчев участваха в международен симпозиум на тема „Привлекателна градска среда – отворени градове”.

Той се състоя на 20 и 21 октомври в испанския град Гранада в рамките на Програма URBAN II „Местно и градско устойчиво развитие", която е насочена към иновативни стратегии за развитие на градовете и градските райони. Тя се финансира от Европейския фонд за регионално развитие, а целите й са обмяна на знания и опит за възстановяване и трайното градско развитие.

На днешния брифинг зам.-областният управител Радостин Койчев разказа за участието в симпозиума, поканата за който бе отправена от Община Гранада, Кралство Испания чрез Фондация „Албаицин" и от Хавиер Алаиха – директор проекти на Международен консорциум С.И.С.И. Доминус /Испания/.

Целта на симпозиума е да се намерят отговори и стратегии за развитие за създаване на атрактивни обществени пространства, достигане на висок стандарт на живот и качествена градска среда. Участваха над 100 представители на различни страни – членове на Европейската комисия, архитекти и менджъри на проекти. Направена бе оценка на инициативата на втория етап от програмата /2000-2007г./ и началото на третия етап 2007-2013г. Направена бе презентация на област Сливен, която предизвика голям интерес сред участниците.

В рамките на симпозиума се проведоха два семинара: „Атрактивни градове – управление и градоустройство" и „Отворени градове – устойчив транспорт, мобилност и достъпност".