» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на Областния съвет за развитие /ОСР/ се проведе днес в залата на Областна администрация – Сливен.

27 October 2008 17:35,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1041
zasedanie

Повод за него бе влезлия в сила през август т.г. нов Закон за регионално развитие, съгласно който трябва да се актуализира съставът на ОСР и да бъдат избрани представители на общините в Регионалния съвет за развитие.

Броят на представителите на общините в Регионалния съвет за развитие се определя от броя на населението в съответната област и за Сливенска област трябваше да бъдат избрани трима представители. Членовете на съвета гласуваха това да са кметът на община Твърдица Катя Дойчева, кметът на община Сливен Йордан Лечков и кметът на община Нова Загора Николай Грозев. Актуализиран бе и съставът на Постоянната комисия по заетост към ОСР. Прието беше решение за сключване на споразумение за сътрудничество с Воронежка област, Руска федерация.

На заседанието присъстваха и представители за територията на областта на междинните звена по Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони. Те представиха своите функции и задачи, вменени им от управляващите органи на програмите, както и справки за напредъка по усвояване на средствата от европейските фондове на територията на Сливенска област.

Photos

OSR