Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съвещание на общинските администрации и териториално представените структури на министерства и ведомства...

28 октомври 2008 18:15,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 924
savet

Съвещание на общинските администрации и териториално представените структури на министерства и ведомства за готовността за работа при зимни условия се проведе вчера в залата на Областна администрация - Сливен.

Институциите докладваха как са изпълнили заповедта на областния управител във връзка с готовността за действие при усложнена зимна обстановка.

Във всички общини са проведени срещи с кметовете на населени места и представители на други институции за готовността им за зимата и на база на техническите проблеми са коригирани плановете за работа през зимата. Изготвени са и справки за необходимите инертни материали. Училищата в областта са осигурени с отопление и в момента се провежда инструктаж сред учениците за действие при усложнена зимна обстановка. РЗЦ и лечебните заведения са предприели превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, в това число и за безпроблемно обслужване на болните на хемодиализа. Извършена е проверка на системата за оповестяване в Центъра за спешна медицинска помощ. От ВиК-Сливен увериха, че са осигурени агрегати за по-голямата част от населените места, които са на помпажно водоснабдяване. Подрязват се и клоните на дърветата, които биха създали опасност за мрежата за ниско напрежение. От поделение 22 220 също заявиха готовността си да оказват помощ при зимни условия.

Независимо от доброто взаимодействие между организациите, от общините изразиха съмнения в готовността на пътно-поддържащите фирми. От КАТ потвърдиха тези съмнения, споделяйки казаното на съвещание в Бургас, че заради проблеми с разплащането от страна на Национална агенция „Пътна инфраструктура", фирмите, поддържащи републиканската пътна мрежа в целия югоизточен район на страната, няма да имат готовност за работа през зимата.

От Областно пътно управление обаче увериха, че фирмите, поддържащи пътищата в Сливенска област, ще изпълнят договорните си задължения. Стана ясно, че към техниката си фирма „Биндер" е добавила шест нови пясъкоразпръскващи машини и вече са осигурени 50% от необходимите инертни материали.

Областният управител Христина Чолакова предложи да се извърши проверка на техниката за пътно поддържане, а представителите на общините да организират среща с представители на пътно-поддържащата фирма „Биндер" за установяване готовността на дружеството за работа при зимни условия.

На съвещанието беше изнесена информация за техническото и експлоатационно състояние на потенциално опасните водни обекти и проводимостта на речните легла. Основните констатации на комисията, извършвала обследването са, че общинските администрации в областта не изпълняват задълженията си в това отношение. Не се води регистър на язовирите и съоръженията към тях, а деретата и реките, преминаващи през населените места, са силно обрасли с растителност и се ползват за сметища. Не се предприемат и действия за обезопасяване на скъсани язовирни стени. Решено бе кметовете да разпоредят проверки за закриване на незаконните рибарниците и да предприемат действия за обезопасяване на водните обекти и почистване на речните корита, след което да уведомят областния управител за извършеното.

Снимки

debat