Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областния съвет за развитие /ОСР/ се проведе днес в залата на Областна администрация – Сливен.

27 октомври 2008 17:35,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1028
zasedanie

Повод за него бе влезлия в сила през август т.г. нов Закон за регионално развитие, съгласно който трябва да се актуализира съставът на ОСР и да бъдат избрани представители на общините в Регионалния съвет за развитие.

Броят на представителите на общините в Регионалния съвет за развитие се определя от броя на населението в съответната област и за Сливенска област трябваше да бъдат избрани трима представители. Членовете на съвета гласуваха това да са кметът на община Твърдица Катя Дойчева, кметът на община Сливен Йордан Лечков и кметът на община Нова Загора Николай Грозев. Актуализиран бе и съставът на Постоянната комисия по заетост към ОСР. Прието беше решение за сключване на споразумение за сътрудничество с Воронежка област, Руска федерация.

На заседанието присъстваха и представители за територията на областта на междинните звена по Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони. Те представиха своите функции и задачи, вменени им от управляващите органи на програмите, както и справки за напредъка по усвояване на средствата от европейските фондове на територията на Сливенска област.

Снимки

OSR