Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов присъстваха...

07 ноември 2008 16:40,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1227

Областният управител Христина Чолакова и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов присъстваха вчера – 6 ноември, на откриването на вторите финални състезания за деца от социални домове в страната, които се проведоха в Сливен.

Те бяха открити от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. Тя увери в приветствието си, че ще продължат да се подобряват грижите на държавата за пълноценното развитие на възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи и ще бъдат предвидени средства за развитие на спортните бази в тези домове. Г-жа Чолакова също поздрави младите спортисти и им пожела добри спортни постижения и незабравими дни в Сливен.

В продължение на три дни 220 деца от 23 отбора от страната ще се надпреварват в три вида спорт - тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки врати. Децата са от 17 дома в страната, които са първенци в шестте зонални състезания. Игрите се провеждат в спортен комплекс „Хаджи Димитър", зала „Васил Левски" и футболното игрище в кв. „Българка". За всички участници са осигурени награди.

Игрите са по програма на Държавната агенция за младежта и спорта за провеждане на състезания за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи. Партньори на проявите са Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, Община Сливен и Областния клуб „Спорт в училище".