» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов присъстваха...

07 November 2008 16:40,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1234

Областният управител Христина Чолакова и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов присъстваха вчера – 6 ноември, на откриването на вторите финални състезания за деца от социални домове в страната, които се проведоха в Сливен.

Те бяха открити от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. Тя увери в приветствието си, че ще продължат да се подобряват грижите на държавата за пълноценното развитие на възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи и ще бъдат предвидени средства за развитие на спортните бази в тези домове. Г-жа Чолакова също поздрави младите спортисти и им пожела добри спортни постижения и незабравими дни в Сливен.

В продължение на три дни 220 деца от 23 отбора от страната ще се надпреварват в три вида спорт - тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки врати. Децата са от 17 дома в страната, които са първенци в шестте зонални състезания. Игрите се провеждат в спортен комплекс „Хаджи Димитър", зала „Васил Левски" и футболното игрище в кв. „Българка". За всички участници са осигурени награди.

Игрите са по програма на Държавната агенция за младежта и спорта за провеждане на състезания за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи. Партньори на проявите са Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, Община Сливен и Областния клуб „Спорт в училище".