Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Преди началото на представянето в Сливен на книгите „България – Варна – Русия” и романизираната биография на Васил Левски се състоя ...

14 ноември 2008 17:19,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 962

Преди началото на представянето в Сливен на книгите „България – Варна – Русия” и романизираната биография на Васил Левски се състоя среща на гостите с областния управител Христина Чолакова и двамата зам.-областни управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова.

На срещата присъства и народният представител Дияна Хитова.

Г-н Щелкунов прояви интерес към подготовката за подписването на договор за сътрудничество между областите Сливен и Воронеж и получи уверение, че той вече е представен за съгласуване в Министерството на външните работи и в близко време ще има готовност за задействане на тази процедура. Руският консул изрази желанието си да помогне за ускоряването на този процес, като предложи подписването на договора да стане през март 2009г., която е обявена за Годината на България в Русия. Той обеща да съдейства и за намирането на подходящ на област Сливен партньор за сътрудничество и от Сибир.

Щелкунов изрази своята благодарност към г-жа Хитова за активното й съдействие за възобновяването на двустранните отношения между двете страни. В отговор тя заяви: „Отношенията между нашите страни преминаха през много труден период, но мисля че той вече е изживян. Политическите отношения са възстановени, сега наша задача е да възстановим икономическите и културни отношения".

Накрая гости и домакини си размениха символични подаръци. Освен информационни материали за Сливенска област, руският консул получи от г-жа Чолакова послучай рождения си ден бутилка вино „Сливенска шевка" и луксозно издание на Министерството на външните работи, представящо България. От своя страна гостите подариха на областния управител и неговите заместници по един екземпляр от представените днес книги.