Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова изрази лична благодарност към министъра на правосъдието Миглена Тачева

20 ноември 2008 08:52,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1088

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова изрази лична благодарност към министъра на правосъдието Миглена Тачева, която откликна на настояването й и осигури средства за ремонт на две сгради в Сливен, които бяха предоставени на структури на министерството.

Днес на брифинга г-жа Чолакова поясни, че по информация на Министерството на правосъдието е изработен проект от ЕТ „Архиатида – Ст. Стамов" за изграждането на сграда на Административен съд – Сливен. Същият е приет от експертен технически съвет на министерството на 27 март т.г., а на 9 юли т.г. Община Сливен е издала разрешение за строеж. Разрешен е от Министерството на правосъдието разход за ремонта в размер на 1,5 млн. лв. с ДДС. Председателят на Административния съд в Сливен е упълномощен да подготви процедурата за възлагане на обществена поръчка за строително-ремонтните работи.

Изготвен е работен проект и за изграждането на помещение за сектор „Пробация" в Сливен, който също е приет от експертен технически съвет на Министерството на правосъдието. Ориентировъчната стойност на обекта по количествено-стойностни сметки е 300 хил.лв. Поради липса на планирани средства за строително-ремонтни работи за тази година ГД „Изпълнение на наказанията" е осигурила с вътрешни размествания сумата от 120 хил.лв. за започването на ремонта.