» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова изрази лична благодарност към министъра на правосъдието Миглена Тачева

20 November 2008 08:52,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1144

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова изрази лична благодарност към министъра на правосъдието Миглена Тачева, която откликна на настояването й и осигури средства за ремонт на две сгради в Сливен, които бяха предоставени на структури на министерството.

Днес на брифинга г-жа Чолакова поясни, че по информация на Министерството на правосъдието е изработен проект от ЕТ „Архиатида – Ст. Стамов" за изграждането на сграда на Административен съд – Сливен. Същият е приет от експертен технически съвет на министерството на 27 март т.г., а на 9 юли т.г. Община Сливен е издала разрешение за строеж. Разрешен е от Министерството на правосъдието разход за ремонта в размер на 1,5 млн. лв. с ДДС. Председателят на Административния съд в Сливен е упълномощен да подготви процедурата за възлагане на обществена поръчка за строително-ремонтните работи.

Изготвен е работен проект и за изграждането на помещение за сектор „Пробация" в Сливен, който също е приет от експертен технически съвет на Министерството на правосъдието. Ориентировъчната стойност на обекта по количествено-стойностни сметки е 300 хил.лв. Поради липса на планирани средства за строително-ремонтни работи за тази година ГД „Изпълнение на наказанията" е осигурила с вътрешни размествания сумата от 120 хил.лв. за започването на ремонта.