» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

За пета поредна година Областна администрация Сливен кандидатства пред Фонд „Социално подпомагане” с проект „Дари усмивка”.

20 November 2008 08:52,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 886

През последните четири години /2004 - 2007/ с реализацията на такива проекти бяха подпомогнати различни социални домове и образователни институции със социални функции от област Сливен.

Общият бюджет, заложен в тазгодишния проект, е 6 556,23 лв. В него са включени четири социални дома: Дом за медико-социални грижи за деца в Сливен, Дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Света Марина" в с. Медвен, община Котел, Дневен дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Стилиян Детепазител" в Сливен и Седмична детска градина „Калина" - Сливен.

Надеждите са проект „Дари усмивка – 5" и тази година да получи одобрението и подкрепата на Министерството на труда и социалната политика - Фонд „Социално подпомагане". Ако това стане, ще бъдат закупени и предоставени на четирите социални дома хранителни продукти от първа необходимост. С реализацията на този проект ще се изпълни и поставената цел - да бъде подпомогната социализацията на децата от тези домове, както и да се създаде празнично настроение на децата от седмичната детска градина в навечерието на Коледните празници.

Проектът предвижда още 180 деца от седмична детска градина „Калина" да получат коледни торбички с лакомства и изненади.

Проведена бе и благотворителна акция сред служителите на Областна администрация – Сливен, на която бяха събрани много дрехи. Те вече са разпределени по възрастови групи и ще бъдат раздадени на социални домове за деца и възрастни на територията на областта.