» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен отвори врати за ученици

28 November 2008 16:36,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 923
predstavyane

Днес, 28.11.2008 г., ученици от горните класове на Хуманитарна гимназия в Сливен посетиха областната администрация. Инициативата „Ден на отворените врати в държавната администрация" е част от проект „Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация", изпълняван от Дирекция “Управление на човешките ресурси в държавната администрация" към Министерство на държавната администрация и административната реформа /МДААР/. Проектът се финансира по Оперативна програма “Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

 

Г-жа Фатме Мустафова откри срещата с младежите и формулира целта на инициативата - да повдигне завесата и да запознае младите хора с дейността на държавната администрация и възможностите, които им предлага за работа и стаж в нейните структури. Тя изтъкна важността на подобни срещи за участниците в момент, когато те започват да обмислят бъдещата си професионална ориентация, да се запознаят отблизо с различните професии, които могат да се практикуват в администрацията.

Експерти от отдел „Регионално развитие" направиха презентация на структурата на държавната администрация като цяло, както и мерките, които се предприемат за нейното реформиране, модернизиране и отваряне към хората. Подробно беше представена институцията на областния управител и по-конкретно дейността, структурата и организацията на работа на Областна администрация Сливен, какви услуги предлага за гражданите и юридическите лица,

какви длъжности има в нея и как се оценява работата на държавните служители.

 

В допълнение бяха представени мерките, чрез които се дава възможност за стажуване на студенти и за работа на току-що завършилите висшисти. Участниците в срещата бяха запознати с програмите „Българската мечта" и „Старт в кариерата", Централизирания конкурс за младши експерти в държавната администрация, начините по които се кандидатства за работа и стаж в администрацията.

 

Поради проявения интерес от страна на учениците те бяха разведени из сградата на Областна администрация Сливен и разгледаха Центъра за административно обслужване, електронната система за документооборот, разговаряха на място с държавни служители и от другите отдели.

Photos

uchenici