Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ефективно използване на биологичните отпадъци

29 март 2012 17:11,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1033
Работна среща

Областният управител Марин Кавръков бе домакин на делова среща, проведена по инициатива на чуждестранни инвеститори, проявили интерес към Област Сливен. На посещение в Сливен са представители на една от най-големите в света компании в сферата на енергетиката и околната среда, осигуряваща работа на близо 80 хиляди служители. Белгийската компания Fabricom GDF SUEZ е дъщерна фирма, част от структурата на глобалния енергиен консорциум GDF SUEZ в петролната и газова индустрия. Компанията е с над 30 годишна история и се занимава с инженерен дизайн и управление на проекти.

На срещата в заседателната зала на Областна администрация присъстваха Джони Херман – мениджър енергетика и околна среда, Ален Ренар – търговски директор и Ерик Розие – изпълнителен директор на Solar Technics GDF SUEZ, също от българска страна Тони Баев – директор на Balkan Utilities.

Областният управител запозна гостите с възможностите на Област Сливен и Югоизточен регион за използване на биомасата при дърводобива и енергийната политика на областта като цяло. Обсъдиха се начините за оползотворяване на утайките от отпадните води на пречиствателната станция в Сливен за производство на топло и електроенергия.

В резултат на срещата беше постигнато споразумение за изпращане на меморандум от страна на белгийската компания и писмо за намеренията на инвеститора за евентуален бъдещ съвместен проект.

Снимки

Работна срещаРаботна среща