Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областна комисия за безопасност на движението

30 март 2012 15:41,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1190
Заседание на комисията

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата /ОКБДП/ разгледа и прие на заседанието си, проведено на 30.03.2012 г., Областна стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата в област Сливен до 2020 г. и План за действие за периода 2012-2013 г. Присъстваха Областният управител Марин Кавръков, членовете на комисията – представители на четирите общини от област Сливен, КАТ „Пътна полиция”, Областно пътно управление, РИО-Сливен, Регионална здравна инспекция, ЦСМП, БЧК.

Изготвянето на стратегическия документ е в изпълнение на Решение № 946 от 22 декември 2011 г. на Министерски съвет, според което областните управители се задължават до 31 март 2012 г. да разработят собствени стратегии и планове за намаляване на жертвите по пътищата.

Както Националната, така и Областната стратегия за безопасност на движението по пътищата е рамков документ, който задава насоките за изпълнение на политиката за подобряване условията за движение по пътищата, намаляване на жертвите при ПТП.

С изпълнението на областната стратегия се цели на територията на област Сливен броят на убитите до 2020 г. да бъде намален с 50% спрямо 2010 г. и да не надвишава 20 души, както и броят на тежко ранените да бъде намален с 20%, спрямо 2010 г. и да не надвишава 265 души.

За изпълнение на тази цел са дефинирани няколко стратегически цели и действия свързани със:

подобряване на образованието и обучението на участниците в пътното движение;

повишаването на ролята на контрола по спазване правилата за движение;

по-безопасна пътна инфраструктура както извън населените места, така и в градовете и селата, в зоните на кръстовищата, завоите;

безопасност на пътните превозни средства;

стимулиране използването на съвременни технологии за повишаване на пътната безопасност;подобряване услугите на спешна помощ и грижите за намаляване на последствията от ПТП;

защита на уязвимите участници в пътното движение – пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и мотопедисти, нови водачи, деца.

Планът за действие за периода 2012-2013 г. е изработен в съответствие с основните стратегически цели, заложени в Областната стратегия. В него са включени конкретни направления и дейностите по тях, насочени към подобряване на образованието на участниците в пътното движение, повишаването на ролята на контрола по спазване правилата за движение, безопасността на пътната инфраструктура и на автомобилния парк, както и особено важния показател за намаляване на последствията – своевременна долекарска и специализирана медицинска помощ. Посочени са отговорните за това институции, организации и ведомства и срокове за изпълнение.

Снимки

Заседание на комисиятаЗаседание на комисията