» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Фотоизложбата „Разходка в Хавана : вчера, днес и винаги” и „Привет от Куба” с картини на кубински художници гостуват в Сливен

06 April 2012 17:59,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1023
Изложби от Куба

"Разходка в Хавана: вчера, днес и винаги" е името на фотоизложбата, която посланикът на Куба Н. Пр. Терасита Капоте Камачо откри в зала „Димитър Добрович” на Градската художествена галерия. Изложбата беше придружена от експозицията на творби на живописци "Привет от Куба". Проявата се организира с любезното съдействие на Посолството на Република Куба и Асоциацията за приятелство „България – Куба”. Сред гостите на откриването на двете изложби бяха Областният управител Марин Кавръков, Соня Келеведжиева – председател на Общинския съвет и много приятели и почитатели на Куба.

Фотоизложбата е посветена на 492-та годишнина от създаването на град Хавана от испанския конквистадор Диего Веласкес де Куеляр. Тя представя голямата реставраторска работа от 1982 г. насам, превърнала историческия център на Хавана в културно–историческо наследство на човечеството. Изложбата е гостувала на много страни: Русия, Полша, Унгария, Чехия и др. Сега гостува в България и може да бъде видяна в галерията на бул. „Цар Освободител” 13 в Сливен.

Photos

Изложби от КубаИзложби от КубаИзложби от Куба