Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С наближаването на Коледните и новогодишните празници се очаква рязко да се увеличи потокът от автомобили в района на селата Медвен...

22 декември 2008 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1056
Работна среща

Работна среща по въпроси, свързани с готовността за действия в условията на усложнена зимна пътна обстановка и по време на празниците, се проведе днес, 22 декември, в 14 часа в малката зала на Областна администрация-Сливен.

С наближаването на Коледните и новогодишните празници се очаква рязко да се увеличи потокът от автомобили в района на селата Медвен, Жеравна, Катунище, Раково, Нейково, както и в Твърдишкия балкан и в местността Карандила. Във връзка с това областният управител Христина Чолакова настоя отговорните институции и фирми в област Сливен да осигурят максимална проходимост на пътищата в и около тези населени места.

Разпределени и уточнени бяха и отговорностите между общините за почистване на проблемните участъци на онези пътища, които се намират на територията на две гранични общини. На пътен възел Петолъчката ще бъде разположена постоянна техника, която да има готовност да реагира в екстрена обстановка. Подобна техника от миналата година е разположена и на Коньовския завой. Актуализиран е списъкът с телефонни номера на хижи, вили и почивни станции на територията на област Сливен, на които да се звъни в случай, че има блокирани от снега туристи. Командирът на поделение 22 220 увери, че поделението разполага с допълнителна техника за оказване на помощ при усложнена пътна обстановка. Поради ликвидация на военните формирования на територията на община Нова Загора, общинската администрация се е свързала с фирми, разполагащи с кранове, които при необходимост ще бъдат използвани.