Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поднесе букет на екипа на Театър „Класика” на премиерното представление „Криворазбраната цивилизация”

21 април 2012 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 961
Класика

Марин Кавръков присъства на премиерния спектакъл по комедията „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников, представен от ученици от Театър „Класика“ при ГПЗЕ „З. Стоянов“ – Сливен. Премиерата бе на 20 април в зала „Зора с две представления от 17 и 19 часа. Областният управител зарадва с красив букет Соня Келеведжиева - ръководител, режисьор-постановчик и сценарист на театралната формация, която съществува вече 21 години. Осъществени са 21 спектакъла, а през годините през формацията са минали над 170 ученици-актьори, някои от които днес професионално се занимават с театър не само у нас, а и по света – Франция, Германия, Япония. Театър „Класика“ е носител на много награди от национални младежки фестивали.

Соня Келеведжиева издаде мемоарна книга „Театър, любов моя“ по повод 15-годишнината на формацията, а заедно със студенти от НБУ бе създаден и филм за историята на ученическия театрален колектив. Най-новата постановка - „Криворазбраната цивилизация“, ще се играе за втори път след 2004 г. от трупата, но според създателите на спектакъла, тематиката в класическата комедия на Войников е така актуална днес, че не може да не се прибегне до римейк.

След представяне на сливенска сцена, на 27 април трупата ще участва с комедията на Войников на Международен театрален младежки фестивал в Бургас.