» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител поднесе букет на екипа на Театър „Класика” на премиерното представление „Криворазбраната цивилизация”

21 April 2012 16:39,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 962
Класика

Марин Кавръков присъства на премиерния спектакъл по комедията „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников, представен от ученици от Театър „Класика“ при ГПЗЕ „З. Стоянов“ – Сливен. Премиерата бе на 20 април в зала „Зора с две представления от 17 и 19 часа. Областният управител зарадва с красив букет Соня Келеведжиева - ръководител, режисьор-постановчик и сценарист на театралната формация, която съществува вече 21 години. Осъществени са 21 спектакъла, а през годините през формацията са минали над 170 ученици-актьори, някои от които днес професионално се занимават с театър не само у нас, а и по света – Франция, Германия, Япония. Театър „Класика“ е носител на много награди от национални младежки фестивали.

Соня Келеведжиева издаде мемоарна книга „Театър, любов моя“ по повод 15-годишнината на формацията, а заедно със студенти от НБУ бе създаден и филм за историята на ученическия театрален колектив. Най-новата постановка - „Криворазбраната цивилизация“, ще се играе за втори път след 2004 г. от трупата, но според създателите на спектакъла, тематиката в класическата комедия на Войников е така актуална днес, че не може да не се прибегне до римейк.

След представяне на сливенска сцена, на 27 април трупата ще участва с комедията на Войников на Международен театрален младежки фестивал в Бургас.