» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Марин Кавръков уважи представянето на есета на ученици от ПМГ за национален конкурс по повод годишнина от Балканската война

21 April 2012 16:41,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 912
Среща с ученици

Областният управител присъства на възпоменателна среща с потомци на участници в Балканската война, която се проведе на 21 април в Клуб на дейците на културата. Събитието бе организирано от Природо – Математическа гимназия „Добри Чинтулов” и Клуб „Мати Болгария”. Срещата започна с представянето на есета на ученици от ПМГ, написани по повод провеждането на Национален конкурс за ученическо творчество на тема : „Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”.

Областна администрация Сливен и Регионален инспекторат по образование - Сливен са партньори на организаторите на конкурса - Съюз на ветераните от войните на България и Национален инициативен комитет за честване на 100 години от Балканската война 1912-1913 г. Конкурсът се организира със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката и е по повод юбилея от Балканската война.

Г-н Кавръков поздрави младите участници в конкурса, отправяйки призив към тях да съхранят спомените си от наученото от уроците по история в училище и да го предадат на идните поколения.

Photos

Среща с ученициСреща с ученици