» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационната кампания на АУЕР „Управление на енергийната ефективност и енергията от възобновяеми източници” е в Сливен

27 April 2012 14:10,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 814

На 03.05.2012 в Сливен Агенцията за устойчиво енергийно развитие /АУЕР/ ще проведе семинар от информационната кампания „Управление на енергийната ефективност и енергията от възобновяеми източници”, с който ще популяризира политиката по устойчивото енергийно развитие в Югоизточния район за икономическо планиране. Домакин е Областна администрация - Сливен.

Семинара ще открият Марин Кавръков - Областен управител на Област Сливен и Кольо Колев - изпълнителен директор на АУЕР. Водещи експерти от АУЕР ще представят плановете, управлението и контрола по енергийната ефективност, програми за насърчаване на производството и потреблението на енергия от възобновяеми източници, както и механизмът, по който АЕУР издава гаранции за произход на енергия от възобновяеми източници.

АУЕР включва в програмата на семинара и своя традиционен партньор - Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници /ФЕЕВИ/, за да бъдат представени възможностите за финансиране на инвестиционни проекти за енергийна ефективност и възобновяеми източници.

Местният опит ще бъде представен от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен към Техническия университет – София, в който се обучават специалисти по енергийна ефективност. От Тракийския университет - Стара Загора ще информират за вече спечелени проекти по енергийна ефективност. Очаква се да присъстват представители на областните и общинските администрации, на бизнеса, на търговците с енергия, на неправителствения сектор от Югоизточния район за икономическо планиране. Семинарът ще започне от 10.00 ч. в сградата на Областна администрация - Сливен, ул. "Димитър Добрович" № 3.

От 09.30 ч. до 10.00 ч. изявления за журналисти ще направят Марин Кавръков - Областен управител на Сливен и Кольо Колев – изпълнителен директор на АУЕР.