Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител наблюдава състезанието на ученици „Не затваряй очи”

04 май 2012 18:53,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1070
Състезание

Днес от 10.30 ч. в двора на Природо-математическата гимназия /ПМГ/ „Добри Чинтулов” се проведе общинско междуучилищно състезание за осмокласници - етап от Републиканското състезание „Защита при бедствия и противообществени прояви”, под наслов „Не затваряй очи”. Състезанието премина на два етапа - тест и демонстрация на знания, умения, навици, бързина, съобразителност, поведение при възникване на критични ситуации и симулации на ситуации. Осмокласниците демонстрираха действия по време и след земетресение, при наводнение, пожарна безопасност, при радиоактивно замърсяване, оказване на първа помощ и реакция на свидетели на противообществена проява.Целта бе да се провери нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици при бедствия и да повиши знанията на учениците по темата. Освен това в състезанието са включени казуси за противообществените прояви. Отборът, спечелил първо място, продължава участието си на областно състезание.

Организатори са отделите в община Сливен „Сигурност, управление при кризи и ОМП” и "Образование" и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – МКБППМН. Съорганизатори са Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областното ръководство на БЧК и Детския комплекс в града.

13 отбора с по 4 участника от учебни заведения от цялата община участваха в състезанието. Събитието се организира за втора поредна година и е единствено по рода си в България. Специални гости на състезанието днес бяха Областният управител г-н Кавръков, кметът г-н Милев, заместник-кметът г-н Славов и председателят на общинския съвет г-жа Келеведжиева.

Снимки

СъстезаниеСъстезаниеСъстезание