» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител наблюдава състезанието на ученици „Не затваряй очи”

04 May 2012 18:53,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1075
Състезание

Днес от 10.30 ч. в двора на Природо-математическата гимназия /ПМГ/ „Добри Чинтулов” се проведе общинско междуучилищно състезание за осмокласници - етап от Републиканското състезание „Защита при бедствия и противообществени прояви”, под наслов „Не затваряй очи”. Състезанието премина на два етапа - тест и демонстрация на знания, умения, навици, бързина, съобразителност, поведение при възникване на критични ситуации и симулации на ситуации. Осмокласниците демонстрираха действия по време и след земетресение, при наводнение, пожарна безопасност, при радиоактивно замърсяване, оказване на първа помощ и реакция на свидетели на противообществена проява.Целта бе да се провери нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици при бедствия и да повиши знанията на учениците по темата. Освен това в състезанието са включени казуси за противообществените прояви. Отборът, спечелил първо място, продължава участието си на областно състезание.

Организатори са отделите в община Сливен „Сигурност, управление при кризи и ОМП” и "Образование" и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – МКБППМН. Съорганизатори са Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областното ръководство на БЧК и Детския комплекс в града.

13 отбора с по 4 участника от учебни заведения от цялата община участваха в състезанието. Събитието се организира за втора поредна година и е единствено по рода си в България. Специални гости на състезанието днес бяха Областният управител г-н Кавръков, кметът г-н Милев, заместник-кметът г-н Славов и председателят на общинския съвет г-жа Келеведжиева.

Photos

СъстезаниеСъстезаниеСъстезание