» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Поздравителен адрес за Гергьовден

04 May 2012 18:56,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1187
Кавръков

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И ВОЙНИЦИ,

ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Приемете моите поздравления по повод 6 май- Деня на храбростта и Празника на Българската армия!

На 6 май, когато църквата чества подвизите на Свети Георги Победоносец, ние свеждаме глави пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. Този ден е и повод да почетем паметта на всички онези българи, дали живота си за свободата и независимостта на България. Знайно е , че няма пленено бойно българско знаме и това ни дава още един повод за неизмерима гордост от подвизите на нашите деди.

И днес българските генерали и адмирали, офицери, сержанти и войници с достойнство продължават подвизите на своите предшественици. Те изпълняват с чест задълженията и ангажиментите си, свързани с военната сигурност на страната.

Българската армия със свои подразделения участва в редица операции по поддържането на мира по света. Тази солидарност доказва не само знанията и опита на българските воини, но и сериозно издига авторитета както на Българската армия, така и на цялата ни страна.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И ВОЙНИЦИ,

ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Вие всекидневно доказвате своето силно развито чувство на отговорност и ангажираност към съдбата на родината. Убеден съм, че историята щедро ще възнагради труда Ви. Позволете още веднъж да Ви поздравя с предстоящия празник и да Ви пожелая здраве, семейни радости и успехи в трудната мисия –да бъдете една от най - стабилните опори на Република България!

 

 

Марин Кавръков

Областен управител на Област Сливен

6 май 2012 г.