» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Изпращане на абитуриенти

11 May 2012 15:31, Obshtinski savet - Sliven
Emission of: Municipal Council-Sliven 11 years ago, number of readings: 1599
св.св. Кирил и Методий

На 11.05.2012 год., деня на равноапостолни братя св.св. Кирил и Методий, Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. Кюри” град Сливен изпрати своите абитуриенти- випуск 2012 год. На тържеството присъстваха г-н Марин Кавръков – областен управител на Сливенска област, г-н Иван Славов – зам. кмет на община Сливен, г-н Иван Иванов – зам. председател на ОбС – Сливен, г-н Иван Петров – председател на ПК ОНКВ при ОбС – Сливен.

Директорът г-н Добри Маргенов сподели радостта на учителския колектив, че четирима от възпитаниците на професионалната гимназия Димитър Караиванов, Пламен Дамянов, Валентин Вълков и Георги Ангелов са постигнали първи места в индивидуалното и отборно класиране на Националната панорама на професионалното образование, проведена в Пловдив, под патронажа на министър Сергей Игнатов.

Г-н Иван Иванов – поднесе поздравителен адрес от името на Общински съвет Сливен и председателя му към абитуриентите.

 

 

Уважаеми учители и ученици, драги гости на тържеството!

 

В този тържествен за Вас ден, от името на Общински съвет Сливен и лично от свое име, искам да поздравя всички Вас, учители и ученици, с празника на духа, с празника на светите братя Кирил и Методий. Поздравявам абитуриентите от Випуск 2012 за успешното завършване на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” град Сливен.

Ден на вълнение е за всички Вас, които сте свързани с миналото и настоящето на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” град Сливен, за всички Вас, които пазите идеите и заветите на своя патрон и също като нея носите в себе си сила на духа и любов към знанията, науката, прогреса.

Празникът Ви е повод за удовлетворение от стореното през годините и сплотява усилията на всички Вас, учители и ученици, за превръщането на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” град Сливен в едно от водещите за града ни учебни заведения. От създаването му, та до наши дни, тук работят учители, у които е живо чувството за дълг, любов и отговорност към младото поколение- бъдете живи и здрави, колеги, за да изведете възпитаниците си от „темотата и слепотата” на „малоучението и невежеството” в светлика на бъдещето чрез познание!

Скъпи момичета и момчета, абитуриенти от Випуск 2012, пред Вас стои едно предизвикателство- да се представите достойно, да защитите подобаващо себе си, учителите си, авторитета на училището си, което представлявате на територията на знанието в Алма матер! Пожелавам Ви здраве, воля и упоритост, радост и успехи, красиви мигове, удовлетворение от самите себе си и много високи постижения за в бъдеще. Вашите оръжия са мисълта и знанието- използвайте ги, за да постигнете желания успех.

Пожелавам Ви самочувствие и непрекъснат стремеж към развитие, за да покорявате върхове!

На учителите желая да бъдат здрави, да влагат силите си за най- добрата кауза- българските деца да могат, да знаят повече, да развиват себе си като достойни българи, защото те са бъдещето ни.

Добър път в живота, млади приятели!

Бъдете честити с празника си!

 

СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС-СЛИВЕН