» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Представиха 12 новоназначени спасители към Гражданска защита

15 January 2009 14:25,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1119
спасители 1

Областният управител Христина Чолакова и главният секретар на Областна администрация – Сливен Кирил Аврамов присъстваха днес на представянето на новата група спасители на Териториална дирекция „Гражданска защита” - Сливен. По решение на Министерството за извънредните ситуации от миналата година спасителните отряди трябва да увеличат числеността си на 25 човека. Поради това към досегашните 15 се присъединяват 12 новоназначени спасители. Новото попълнение е подбрано след конкурс измежду 117 кандидати.

В първия си работен ден младите спасители бяха приветствани от директора на ТД „Гражданска защита” Кръстьо Славов. „От вашата бързина, умения и хладен разум ще зависи спасяването на хора, изпаднали в беда и аз вярвам, че ще изпълните достойно това задължение”, каза той в приветствието си. Областният управител г-жа Чолакова също приветства новоназначените, като им пожела здраве, добра мотивираност да работят това, с което са се ангажирали, за да гарантират спокойствието на хората и добави: „На добър час в нелеката професия! В мое лице имате един добър партньор и се надявам да продължим да работим все така добре”.

Под ръководството на началника на отдел „Аварийно-спасителни дейности” младите спасители се запознаха с битовите помещения и техниката, с която ще работят.

Спасителният отряд към Гражданска защита е една полезна структура, отбеляза г-н Славов. За м.г. са регистрирани 96 излизания, при които са спасени 18 пострадали в катастрофи, в планините или при други бедствени ситуации. Гражданска защита е помагала и при ваденето на 16 починали от смачкани автомобили.

Photos

спасители-2