Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на Областна администрация участва в ритуала-поклонение в памет на загиналите за освобождението на Сливен

16 януари 2009 17:23,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1085
17 january

Зам. областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова и главният секретар на Областна администрация – Сливен Кирил Аврамов взеха участие в ритуала-поклонение по повод 131-годишнината от освобождението на Сливен от османско иго. Традиционно честването се проведе днес на площад „17 януари” в квартал Клуцохор на мястото, където през 1878 г. руските войски навлизат в Сливен.

С тържествен строй военнослужещи от Центъра за подготовка на танкови подразделения посрещнаха командира си полк. Николай Спиров и официалните лица. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен отслужиха свещеници от Сливен. В знак на признателност в памет на героите, отдали живота си за освобождението на Сливен, бяха поднесени венци и цветя от името на областния управител Христина Чолакова, държавни институции, обществени организации, политически партии и граждани.

От 17,00 часа в зала „Зора” започна празничният концерт с участието на фолклорен танцов състав „Българче” при II ОУ „Хр. Ботев” и читалище „Х. Димитър” и фолклорен състав „Браво” при Военен клуб и читалище „Зора”.