» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ръководството на Областна администрация участва в ритуала-поклонение в памет на загиналите за освобождението на Сливен

16 January 2009 17:23,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1091
17 january

Зам. областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова и главният секретар на Областна администрация – Сливен Кирил Аврамов взеха участие в ритуала-поклонение по повод 131-годишнината от освобождението на Сливен от османско иго. Традиционно честването се проведе днес на площад „17 януари” в квартал Клуцохор на мястото, където през 1878 г. руските войски навлизат в Сливен.

С тържествен строй военнослужещи от Центъра за подготовка на танкови подразделения посрещнаха командира си полк. Николай Спиров и официалните лица. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен отслужиха свещеници от Сливен. В знак на признателност в памет на героите, отдали живота си за освобождението на Сливен, бяха поднесени венци и цветя от името на областния управител Христина Чолакова, държавни институции, обществени организации, политически партии и граждани.

От 17,00 часа в зала „Зора” започна празничният концерт с участието на фолклорен танцов състав „Българче” при II ОУ „Хр. Ботев” и читалище „Х. Димитър” и фолклорен състав „Браво” при Военен клуб и читалище „Зора”.