» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ирландският посланик се срещна с ръководството на Областна администрация - Сливен

23 January 2009 18:24,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1081
посланик 1

Посланикът на Ирландия Джефри Кийтинг гостува днес на областния управител Христина Чолакова. На срещата присъстваха още зам.-областният управител Фатме Мустафова и главният секретар на Областна администрация – Сливен Кирил Аврамов.

Поводът за първото посещение на посланик Кийтинг в Сливен бе постановката на пиесата „Моли Суини”, която се играе тази вечер на сцената на Драматичен театър „Ст. Киров”. Авторът на пиесата Брайън Фрийл е най-големият жив ирлански драматург.

Г-жа Чолакова представи региона с неговото административно и териториално деление, обществено-икономическо развитие, разказа за възвърналите се традиции в някои традиционни селскостопански производства и подчерта големия приоритет на региона - развитието на туризма, за който има богат, но недостатъчно добре усвоен потенциал. Областният управител запозна госта с етническото многообразие на областта и усилията от страна на Областна администрация – Сливен под различни форми да покаже богатите възможности, които крие това. „Етническият потенциал е невероятен модел, който може да направи от туризма една печеливша индустрия за региона”, сподели г-жа Чолакова.

Пред домакините, а след това и в почетната книга, гостът сподели задоволството си, че е в Сливен и изрази надежда това негово първо посещение в нашия град да е само началото на едно успешно и дълго сътрудничество. Посланик Кийтинг изрази надежда и пожелание България да започне успешно да усвоява средствата по структурните фондове на ЕС, тъй като това би вдигнало значително жизненият стандарт у нас. Накрая двамата с г-жа Чолакова си размениха символични подаръци.

Photos

посланик 2посланик 3