Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация -Сливен отбеляза своя 10-годишен юбилей

02 февруари 2009 17:08,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1220
ОА-1

10-годишния си юбилей отбеляза тържествено днес Областна администрация - Сливен. Сред гостите бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, народните представители Диана Хитова и Кръстанка Шаклиян, заместник-министрите от Министерството на държавната администрация Ангел Иванов и Гюнер Рамис, областните управители през 10-те години, кметове и зам.-кметове на общини, председатели на общински съвети от областта, областни управители за един ден, представители на медиите, бивши и настоящи служители в администрацията.

Молитва за здраве, отслужена от митрополит Иоаникий, постави началото на юбилейния празник. С благодарност към всички, дошли да уважат тържеството, започна приветствието си областният управител Христина Чолакова. „На 8 януари 1999г. в Държавен вестник е обнародван Указ №1 на Президента на Република България за утвърждаване на границите, административните центрове на области и общини, включени в тях. От тогава до днес изминаха 10 години – време, в което всички ние трупахме административен капацитет и работихме сериозно за авторитета на институцията. Екипът ни извоюва добри позиции в контекста на европейското членство и доказахме със своята работа, че имаме перспектива и реални шансове да бъдем една достойна област, работеща по европейски стандарти. Пътят не беше лесен, но всички ние се учихме заедно. Затова искам да изкажа огромна благодарност на моите предшественици Пеньо Семков, Стефан Генов, Минко Василев и Иван Благоев, както и на техните заместници, всички те ръководили отговорно и утвърдили институцията Областна администрация”, каза г-жа Чолакова. Тя благодари още на народните представители, заместник-министрите, кметовете на общини, на бившите и настоящи административни служители, на медиите и на младите хора – изпълнявали през годините ролята на областен управител за един ден, като им пожела партньорството, превърнало се в основен принцип на работа, да продължи и в бъдеще. Накрая областният управител добави: „Нека всички заедно като огромен и сплотен екип да направим така, че да превърнем нашия Сливенски край в място, където деца ни да мечтаят и да сбъдват мечтите си.”

След кратка презентация, маркираща живота на Областна администрация – Сливен през тези 10 години, последваха приветствия от страна на гостите. Първи към домакините се обърна Сливенският митрополит Иоаникий. След него народният представител Диана Хитова пожела Областна администрация – Сливен да посрещне с достойнство още много юбилеи. Поднасяйки с поздравите си и тези на министър Николай Василев, зам.-министър Ангел Иванов каза: „Един от областните управители, които бихме могли да похвалим, е сливенският. Добрата ви работа обяснява защо плана за развитие на Югоизточен регион не е добър, а на Сливенска област е добър. Потомците на Фабрикаджията очевидно знаят какво да правят и как да го направят. Убеден съм че област Сливен ще постигне тази устойчивост, която Балканът й подсказва”. С благодарност за доброто партньорство с Областна администрация – Сливен и с пожелание да работят все така, за да развиват Сливен като един добър административен център, с приветствени слова към областния управител и служителите от администрацията се обърнаха още кметът на община Твърдица Катя Дойчева, зам.-кметът на община Нова Загора Доньо Куртев и председателят на Общински съвет - Сливен Десислава Танева.

Приветствия за юбилея поднесоха и бившите областни управители Пеньо Семков, Стефан Генов, Минко Василев и Иван Благоев. „Благодаря на г-жа Чолакова за чудесно организираното честване на юбилея и й пожелавам здраве и успешна бъдеща кариера. А на колектива – да е все така перфектен в работата, както в самото начало”, каза Семков. „Радвам се, че всеки един от нас през годините е успял да превъзмогне политическите си пристрастия и успешно е надграждал над направеното от предшествениците си”, отбеляза Генов, а Благоев добави: „За мен днешният ден е ден на равносметка и оптимистичното е, че тя е положителна. Истина е, че всички ние утвърдихме Областна администрация – Сливен като място, където проблемите се решават, а не се задълбочават.”

Пожелавайки на целия екип на администрацията да продължава да работи все така успешно, независимо кой ще бъде новият областен управител след предстоящите тази година избори, г-жа Чолакова връчи на всеки от предшествениците си юбилейна грамота и плакет. Тя им подари и по едно луксозно издание на книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи” с пожелание да има поне 1000 причини, които да ги карат да се гордеят, че са от Сливенския край. Плакет и книга получи и митрополит Иоаникий.

Накрая г-жа Чолакова и четиримата й предшественици заедно разрязаха юбилейната торта. След това домакини и гости вдигнаха наздравица с чаша вино.

Виртуална изложба със снимки из живота на Областна администрация – Сливен вървеше преди началото и след края на тържеството.

 

Снимки

ОА-2ОА-3ОА-4ОА-5