Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областния координационен съвет за социални услуги

25 юни 2012 17:38,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1087
Заседание на съвет

На 20 юни 2012 г. в конферентната зала на Областна администрация се проведе заседание на Областния съвет за координиране изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги /Областен координационен съвет/, председателствано от г-жа Петя Качарова – нач. отдел „Регионално развитие” и секретар на съвета.

Гост на заседанието беше г-жа Венелина Богданова – координатор на национално ниво по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”.

В рамките на заседанието г-жа Богданова представи целите, очакваните резултати, периода на действие, изпълняваните и предстоящи дейности по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, който се изпълнява с финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси” с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане и партньор Държавна агенция за закрила на детето.

Представена беше информация за изготвения по проекта Анализ за степента на готовност на регионално и местно ниво за прилагане на практика на интегриран модел за социално включване на уязвими групи. На база на този анализ са определени потребностите от услуги за рисковите групи: хора с физически увреждания, психически разстройства и умствена изостаналост и общините, които ще могат да кандидатстват за изграждането им по предстоящата да стартира по ОП „Развитие на човешките ресурси” Операция „Живот в общността”. Въз основа анализа за Сливенска област е идентифицирана община Твърдица, която ще може да кандидатства по Операция „Живот в общността” за разкриване на нова социална услуга от резидентен тип - Център за настаняване от семеен тип за лица с увреждания в гр. Твърдица.

По другите две точки от дневния ред на заседанието беше приет разработеният Годишен доклад за 2011 г. за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в Област Сливен и представени Плановете за 2012 г. за действие по изпълнение на Общинските стратегии за развитие на социалните услуги.

Снимки

Заседание на съвет