Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

“Честна мускетарска” на сцената на театър “Минко Балкански” гр. Нова Загора

25 юни 2012 17:19,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 11 години, брой четения: 3371
Мускетари

Театралната трупа на Хуманитарна гимназия взе участие в Първия ученически театрален фестивал "Арлекин" 2012 Нова Загора -21.06 – 24.06. 2012 г. Организатори са Община Нова Загора и СОУ „Христо Ботев”. Фестивалът се провежда под патронажа на министъра на Образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов и има за цел да стимулира творческите заложби на ученици от всички училищни степени и техните театрални изяви, като по този начин популяризира и съхранява театралното изкуство.

Официалното откриване се състоя на 21 юни 2012 в залата на театър „Минко Балкански”. Гости на културната проява бяха Бисерка Василева, началник на Регионалния инспекторат по образование гр. Сливен и Веселина Бонева, експерт по чуждоезиково обучение в РИО Сливен. Присъстваха заместник-кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева. Г-жа Василева откри официално Първият ученически театрален фестивал „Арлекин” като пожела успех на проявата и представянето на театралните трупи.

На сцената на театър “Минко Балкански”, дарен на СОУ “Христо Ботев” от фондация “Миньо Балкански”, отново се развихриха остарелите вечни приятели от романите на Александър Дюма – Атос, Портос, Арамис и д’Артанян. Публиката възторжено аплодира професионалната игра на всички 18 актьори. Грамота за участие бе връчена на режисьора на постановката Росен Узунов.

От сърце пожелаваме успех и дълголетие на театралния фестивал “Арлекин”!

Маргарита Маркова

Снимки

младите талантиМускетари 2фестивалМускетари 3АрамисАрамис 2