» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на Областния координационен съвет за социални услуги

25 June 2012 17:38,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1090
Заседание на съвет

На 20 юни 2012 г. в конферентната зала на Областна администрация се проведе заседание на Областния съвет за координиране изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги /Областен координационен съвет/, председателствано от г-жа Петя Качарова – нач. отдел „Регионално развитие” и секретар на съвета.

Гост на заседанието беше г-жа Венелина Богданова – координатор на национално ниво по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”.

В рамките на заседанието г-жа Богданова представи целите, очакваните резултати, периода на действие, изпълняваните и предстоящи дейности по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, който се изпълнява с финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси” с конкретен бенефициент Агенцията за социално подпомагане и партньор Държавна агенция за закрила на детето.

Представена беше информация за изготвения по проекта Анализ за степента на готовност на регионално и местно ниво за прилагане на практика на интегриран модел за социално включване на уязвими групи. На база на този анализ са определени потребностите от услуги за рисковите групи: хора с физически увреждания, психически разстройства и умствена изостаналост и общините, които ще могат да кандидатстват за изграждането им по предстоящата да стартира по ОП „Развитие на човешките ресурси” Операция „Живот в общността”. Въз основа анализа за Сливенска област е идентифицирана община Твърдица, която ще може да кандидатства по Операция „Живот в общността” за разкриване на нова социална услуга от резидентен тип - Център за настаняване от семеен тип за лица с увреждания в гр. Твърдица.

По другите две точки от дневния ред на заседанието беше приет разработеният Годишен доклад за 2011 г. за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в Област Сливен и представени Плановете за 2012 г. за действие по изпълнение на Общинските стратегии за развитие на социалните услуги.

Photos

Заседание на съвет