Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави педагогическия екип и учениците от ПУ "Д-р Власаки Шуманов" за техния празник

13 февруари 2009 13:29,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1388
сн1

Областният управител Христина Чолакова поздрави педагогическия персонал и учениците от Помощно училище „Д-р Власаки Шуманов" – Сливен по повод 44-годишнината от създаването на училището и 120 години от рождението на неговия патрон. В поздравителния адрес, който беше прочетен днес на състоялото се в училището тържество, се казва:

«През тези години вашето училище достойно се нареди сред най-добрите специализирани учебни заведения в страната, в които се социализират, образоват, обучават и интегрират деца с ментални проблеми. Работата в тази посока никак не е лека. Но вие не само успявате успешно да се справяте с нея, но и изграждате у възпитаниците си трудови навици и умения, които след завършване на образованието да им дадат един добър старт в живота.

Бъдете достойни наследници и продължители на добрите традиции и работете все така всеотдайно за доброто име на своето училище!

В навечерието на празника приемете моите искрени уверения, че решаването на вашите проблеми винаги е било и ще бъде сред приоритетите на Областна администрация – Сливен! Ние сме готови да откликнем на потребностите ви и да бъдем ваш партньор!»

По случай празника ученици от Помощно училище „Д-р Власаки Шуманов” изнесоха концерт. След това беше тържествено открита мултифункционална зала по сензомоторика, създадена по съвместен проект с Американския корпус на мира на стойност 5 000 щатски долара. Тя е оборудвана с електронни съоръжения за релаксация на деца с мозъчни увреждания. 100-те ученици от помощното училище получиха торбички с лакомства от Обединение за промяна на Сливен и младежката организация „Патриоти за Сливен”.

Снимки

сн2