» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Марин Кавръков бе домакин на пристигналия на посещение в Сливен посланик на Израел

28 June 2012 15:52,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 875
Посланик на Израел

Областният управител посрещна на 27 юни в заседателната зала на Областна администрация Сливен посланика на Израел и неговата съпруга. Извънредният и пълномощен посланик на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса Раз, придружаван от съпругата си Арца Камиса Раз пристигнаха на официално двудневно посещение в Сливен, като в програмата им за първа среща бе предвидена визитата при г-н Кавръков. В продължение на час двамата обсъдиха сходните традиции в историята на двата народа и отличните отношения между страните ни. Областният управител запозна госта си с историята и богатото културно наследство на Сливен. В хода на дискусията бяха очертани насоките за сътрудничество между двете държави, като стана ясно, че след подписването на договора между правителствата на България и Израел до края на годината 3700 работници в сферата на строителството ще имат възможност да сключат тригодишни договори за работа в Израел. Посланикът изрази надежда, че поне 300 души от Сливенска област ще могат да се възползват от тази спогодба.

След срещата двамата държавници се отправиха към галерията, където от 17.30 часа в изложбените пространства на Художествена галерия „Димитър Добрович“ откриха фотоизложбата „Истории от Израел“ – едно истинско фотографско пътешествие през душата на една нация. Сливен е първият български град, в който се подрежда тази изложба, бе изтъкнато при откриването от посланика. На откриването на експозицията присъстваха и представители на еврейската общност от Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора.

Настоящата изложба представя уникален фотографски подход при създаването на една история, използвайки контрастите, като документ за представата на едно сложно, открито и вълнуващо цяло - Израел. Проект за нов прочит през обектива на водещи израелски новинарски фоторепортери и документални фотографи. Снимките в експозицията са част от цикъл „LocalTestimony“ фотожурналистически изложби, който след първото си издание през 2003 година еволюира във водещо целогодишно събитие от културния календар на Израел.

Изложбата е на Израелското посолство у нас и е втората съвместна проява на дипломатическата мисия с Художествена галерия -Сливен.

Photos

Посланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на Израел