» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на откриването на Балканиадата по джудо в Сливен

09 July 2012 11:47,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1167
Балканиада по джудо

На 7 юли в спортна зала „Васил Левски” в Сливен се проведе Балканско първенство по джудо за юноши и девойки. В Балканиадата, която се организира за първи път в Сливен участваха 141 млади състезатели от 8 страни – Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, Черна гора и България. Домакини на събитието бяха Българската федерация по джудо съвместно със Спортна академия „Ставен – Сливен”.

Шампионатът бе открит на официална церемония, на която присъстваха зам.-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, Областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, Юнел Стойкут - генерален секретар на Балканската джудо асоциация, Асен Кораджиев - генерален секретар на Българската федерация по джудо, Петьо Колев - спортен директор на Българската федерация по джудо и главният експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен, Ямбол и Стара Загора Николай Даков.

За изключителен принос в развитието на спорта и постигнати високи успехи бяха наградени европейската шампионка по джудо в категория 48 кг. Бетина Темелкова и единственият български представител с квота за олимпийския турнир по джудо в категория до 66 кг. на игрите в Лондон - Мартин Иванов.

Общо девет медала за България извоюваха възпитаниците на сливенския спортен клуб „Ставен” от Балканското първенство по джудо за юноши и девойки младша възраст, като балкански шампион в категория 50 кг. стана състезателят на спортен клуб „Ставен” Божидар Темелков.

Photos

Балканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудо