» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков се срещна с представители на фондация „Лекари на света”

10 July 2012 18:08,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 896
Работна среща

Днес в заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе двучасова среща между Областният управител на Сливен Марин Кавръков и представителите на фондацията „Лекари на света” Кристоф Де Винтър – главен координатор и Лилия Славова – член на екипа. „Лекари на света” е една от двете големи френски неправителствени организации, другата е „Лекари без граници”, които осъществяват своята дейност в цял свят в сферата на социалните и здравните проекти.

В Сливен фондацията работи вече трета година, предимно в квартал „Надежда” сред ромското население. Екипът се състои от 9 специалисти, които целят да запознаят младите майки с възможностите за превенция, ограничаването на високата раждаемост и ранната бременност сред ромите. Мисията разширява дейностите си по здравно образование на ромското население, посредством четиримата си здравни медиатори от квартала, които извършват профилактична и просветна дейност на здравни теми - за намаляване нивата на детска смъртност, за превенция на ранната бременност, за повишаване на личната хигиена. Сред плановете им е да изградят и Хигиенен център за бременни жени в кв. „Надежда". През последните две години „Лекари на света" работят в офис в кв. „Даме Груев".

Областният управител обеща съдействие за намирането на помещения за нов офис на организацията, който да бъде на централно място в Сливен и където ще се помещават и представителите на Уницеф.

Photos

Работна среща