Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Окръжният съд се произнесе по делото за сградата на бившата Популярна банка в Сливен

23 февруари 2009 11:12,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1162

През 2007г. в Районен съд - Сливен беше образувано гражданско дело по предявен от „ТВК Сливенска популярна каса” иск по отношение на недвижим имот на ул. „Димитър Пехливанов – Добрович” №1 в Сливен, представляващ 317/429 ид.ч. от поземлен имот, целият с площ от 429 кв.м. ведно с построената в него триетажна обществена сграда със застроена площ 302 кв.м. Предявеният иск бе на основание чл. 108 от Закона за собствеността, във връзка с §39, ал.1 от ПЗР към ЗИДЗК.

С решение от 7 април м.г. РС-Сливен признава, че „ТВК Сливенска популярна каса”, представлявана от нейния председател Николай Мравов, е собственик на недвижимия имот. Държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройството, бе осъдена да предаде владението върху описания имот и да заплати на „ТВК Сливенска популярна каса” сумата от 4 605,15 лв., представляваща направени по делото разноски. Областният управител Христина Чолакова поиска ефективно участие на МРРБ. В резултат на това с оглед защита на държавния интерес беше определен юрист от МРРБ, който представляваше министъра по делото пред втора инстанция. Решението бе обжалвано пред Окръжен съд – Сливен, който с взето на 23 януари т.г. решение остави в сила решението на Районния съд като правилно и законосъобразно. Решението на Сливенския окръжен съд може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Съгласно чл. 280 от ГПК на касационно обжалване пред Върховния касационен съд подлежат въззивните решения, в които съдът се е произнесъл по съществен материалноправен или процесуалноправен въпрос, който е: решен в противоречие с практиката на ВКС; решаван противоречиво от съдилищата; от значение за точното прилагане на закона, кактто и за развитието на правото. В закрито заседание състав на Върховния касационен съд преценява дали да допусне касационното обжалване и всъщност ако той не го допусне, въззивното решение влиза в сила.