Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител призова сливенци да гласуват за Белоградчишките скали

24 февруари 2009 11:53,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1256

В световен мащаб стартира кампания за определяне на новите 7 чудеса на света. Българското предложение в инициативата е природният феномен „Белоградчишките скали” – единствени скални образувания, разположени в Западна Стара планина, пленяващи с уникалните си и причудливи форми. На национално ниво кампанията е подкрепена от авторитетни представители на държавното и местно управление, законодателната власт, културата, медиите и гражданския сектор.

Във връзка с номинацията на Белоградчишките скали и писмо от областния управител на област Видин инж. Кръстьо Спасов областният управител на област Сливен Христина Чолакова се обърна за подкрепа към кметовете на четирите общини от областта, териториалните структури на държавни институции, неправителствени организации, сдружения и медии. С цел популяризиране на кампанията и класиране кандидатурата на тази уникална за страната ни забележителност на челно място, г-жа Чолакова изпрати писма, с които ги призовава да гласуват на интернет адрес www.new7wonders.com или на официалния сайт на община Белоградчик www.belogradchik-bg.net. Всички служители на Областна администрация – Сливен вече гласуваха и по този начин дадоха своята подкрепа за България.

„За да получи българската кандидатура по-широка подкрепа, разчитам да разпространите информацията за стартиралата кампания сред хората от вашите структури. Нека активно се включим и дадем своя глас за единственото номинирано творение на природата от България! Обединявайки се в подкрепата си, считам че ще фокусираме вниманието върху възможностите на Република България като привлекателна дестинация за туризъм и инвестиции, ще спомогнем за изграждането на положителния образ на страната ни пред света и ще разкрием нейната уникална природа.!”, се казва в писмото. Гласуването продължава до 7 юли 2009 г.