» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министърът на земеделието и храните бе на посещение в Сливен

26 July 2012 17:55,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1204
Министър Найденов в Сливен

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри днес традиционния празник „Златна праскова” в сливенското село Гавраилово. Той бе посрещнат от кмета на селото Димитър Андреев. На празника присъстваха Областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, директорите на ОД „Земеделие” и ДФ „Земеделие”, много гости и граждани. Ежегодният празник на прасковата се провежда под патронажа на министъра на земеделието. Министър Найденов увери присъстващите, че с удоволствие споделя радостните емоции на всички домакини и гости през днешния ден.

„Надявам се тази прекрасна традиция да оцелее през годините и да я предадете на поколения след вас. Тук е имало и ще има най-прекрасните праскови. Имате много предпоставки за развитие и държавата ще продължи да помага”, каза Найденов. Празникът „Златна праскова” продължи със семинар за земеделски производители, с конкурси, състезания и изложби, както и с демонстрация на селскостопанска техника. С министъра разговаря 84-годишната баба Стефанка, която го нагости с направените от нея сладко и ракия от праскови и сподели, че за 15 път взема участие в празника.

След празника на село Гавраилово министър Найденов отпътува за Сливен, където посети Пазара за плодове, зеленчуци и цветя. Там той бе посрещнат от директора на тържището Христина Митева и се срещна с представители на институции и земеделци.

Следобяд в конферентната зала на Областна администрация Сливен се състоя работна среща, на която присъстваха земеделският министър Найденов, Областният управител Кавръков, народният представител от ПП ГЕРБ и председател на комисията по земеделие в парламента Десислава Танева, д-р Дамян Илиев – главен секретар и главен санитарен ветеринарен инспектор в Агенцията по безопасност на храните, председателят на Български ветеринарен съюз д-р Йордан Бойчев, директорите на земеделските и ветеринарната служби в Сливен, представители на лекарски ветеринарни съсловни организации, както и на браншовите организации на животновъдите. По време на продължилата повече от 4 часа дискусия върху измененията и допълненията в Закона за ветеринарномедицинска дейност бяха дебатирани различните гледни точки на държавните институции, ветеринарите и фермерите, като се стигна до няколко консенсусни решения.

Photos

Министър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в СливенМинистър Найденов в Сливен