Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хр. Чолакова и Р. Койчев участваха в тържествата по случай националния празник 3 март

04 март 2009 14:38,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1128
3 март - 1

Областният управител Христина Чолакова и зам. областният управител Радостин Койчев взеха участие в тържествения ритуал по повод националния празник на страната ни 3 март и 131-годишнината от Освобождението от османско владичество.

Г-жа Чолакова и кметът на Сливен Йордан Лечков издигнаха националния флаг. Благодарствен молебен за здравето на българския и руския народ отслужи Сливенският митрополит Иоаникий в съслужение с предстоятеля на катедралния храм „Св. Димитър” отец Красимир Генов.

„На нашия национален празник трябва да забравим всичко, което ни разделя и пречи на общото единство. Свободата идва за всички нас на тази многовековна българска земя, в която са живели достойни герои и велики българи”, каза в словото си владиката. С приветствие към присъстващите се обърна и зам. кметът на Община Сливен Радост Костова. На празничния ритуал присъстваха още депутати от Сливенски избирателен район, ръководители на ведомства и организации, представители на политически партии и родолюбиви организации, общински съветници и много граждани. От името на областния управител и други присъстващи бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

След ритуала стартира традиционната лекоатлетическа щафета и общоградския масов крос „Освободител”. Проявите бяха организирани от Община Сливен, областен клуб „Спорт в училище – Сливен-06” и АСК Лека атлетика – Сливен.

 

 

Снимки

3 март - 2