Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представиха информация за Европейската награда за публичния сектор за 2009г.

04 март 2009 11:57,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1150

На 27 февруари в столичния хотел „Шератон” се проведе българският информационен ден за Европейската награда за публичния сектор за 2009г. /ESPA/ - „Оценете себе си и се учете от най-добрите”. Събитието бе открито от министъра на държавната администрация Николай Василев, а специален гост и основен лектор бе г-жа Марга Прьол – изпълнителен директор на Европейския институт по публична администрация в Маастрихт.

По време на информационния ден беше предоставена пълна информация относно ESPA, процедурата по кандидатстване, процедурата по подбор и награждаване. Според министър Василев България има какво да покаже на другите страни в тази сфера, като двете най-важни постижения в тази област са провеждането на мащабни обучения на служителите от държавната администрация, както и политиката за намаляване на нейната численост.

Европейската награда за публичния сектор представлява своеобразно състезание между най-добрите, иновативни и ефективни административни постижения от различни европейски държави. Инициативата е съвместен проект на Европейския институт по публична администрация в Маастрихт и държавите членки на Европейския съюз, включително България. Наградата е насочена към всички институции от публичния сектор, с особено внимание към местните и регионалните подразделения. Тя осигурява и трибуна за обмяна на опит и популяризиране на модерните практики в публичния сектор. Това е възможност за българските администрации да получат информация за успешния опит на други страни, както и да представят на международно ниво свои добри практики. Процедурата по кандидатстване стартира на 1 януари и продължава до 20 март 2009г. Участниците могат да кандидатстват в 4 категории:

- Подобряване на административното обслужване

- Нови работещи форми на партньорство

- Въвличане на гражданите в работата на администрацията

- Лидерско управление, ориентирано към промяна

Подробна информация за инициативата е публикувана на сайта на ESPA www.espa2009.eu, както и на Информационната страница по качество на МДААР на адрес: http://www.quality.government.bg/page.php?c=4&d=91.