Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща във връзка с учредяване на приз "Майчино сърце" се проведе днес в Областна администрация - Сливен

06 март 2009 18:01,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1539
Роза-1

Днес в Областна администрация – Сливен се състоя работна среща на интициативния комитет за учредяването на приз „Майчино сърце”. Идеята за това възникна по време на състояла се неотдавна среща с представителки на неправителствени организации за решаването на важни обществени проблеми, на която присъства и областният управител Христина Чолакова. Още тогава идеята беше подкрепена от г-жа Чолакова, която прие да стане патрон на инициативата и се ангажира да проведе среща с инициаторите на наградата за уточняване на процедурите по учредяването й.

Предложението за учредяването на приза е на Сдружение „За духовни и социални дейности”, СНЦ „Демократичен съюз на жените”, Фондация „Рози” – Сливен с подкрепата на Регионална дирекция и Дирекция за социално подпомагане – Сливен. Идеята е призът да се връчва ежегодно в навечерието на 1 юни – Деня на детето, на жена от приемно семейство, осиновителка или жена, приела отново в дома си детето, оставено в социален дом. Отличието ще се придружава от диплом и сребърен медальон.

Целта на инициативата е да получат обществена подкрепа и се популяризират усилията на деинституционализация на социалните дейности, да се изучава и разпространява положителния опит в тази насока и се оценят и отличат жените, приели в домовете си деца в неравностойно положение.

На днешната среща освен представители на ръководството на Областна администрация – Сливен присъстваха Роза Кънчева – председател на фондация „Рози”, Гинка Стоянова – председател на Демократичен съюз на жените в Сливен, Виктория Тачева – председател на УС на СНЦ „За духовни и социални дейности” и Тотка Костова – директор на РД „Социално подпомагане”. Бяха обсъдени възможните целеви групи за присъждане на този приз. Прието бе засега първата категория да са приемните семейства, като инициативата ще остане открита за включване и на други категории. Решено бе трите неправителствени организации да се съберат и определят регламента, след което със съдействието на РД „Социално подпомагане” да бъдат определени критериите за номиниране, членовете на инициативния комитет за присъждане на приза, както и да се определят медийни партньори за по-добрата популяризация на инициативата. Породи се идея да бъде разкрит и интернет-сайт на инициативата „Майчино сърце”.