Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

51 от взетите миналата година решения на общинските съвети от областта са върнати или оспорени от областния управител

09 март 2009 12:03,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 967

Със заповед на областния управител Христина Чолакова през миналата 2008 г. са върнати за ново разглеждане или оспорени в съда 51 от всички взети от четирите общински съвета в областта решения. Основно върнатите и оспорени решения се отнасят до изменения и допълнения в подзаконовите нормативни актове, приемани от общинските съвети, и до управлението и разпореждането с имоти общинска собственост.

През годината са взети общо 927 решения, от които 370 са на Общински съвет – Сливен, 255 – на Общински съвет - Нова Загора , 181 – на Общински съвет – Котел и 121 – на Общински съвет - Твърдица. От тях 45 /или 4,85%/ са върнати за ново обсъждане, като впоследствие 26 са отменени от самите общински съвети. 6 решения са направо оспорени в административния съд от областния управител без да са връщани за ново разглеждане. От тях 4 са на Общински съвет – Котел, а по две – на общинските съвети в Сливен и Нова Загора.

От върнатите за ново обсъждане 45 решения впоследствие общинските съвети в областта сами са отменили 26, а останалите 19 са оспорени от областния управител в съда. 12 от заведените дела са прекратени поради отмяна на решенията от съответните общински съвети, за отмяната на други 5 се е произнесъл административният съд, а 8 от делата още не са приключили.