» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

51 от взетите миналата година решения на общинските съвети от областта са върнати или оспорени от областния управител

09 March 2009 12:03,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 973

Със заповед на областния управител Христина Чолакова през миналата 2008 г. са върнати за ново разглеждане или оспорени в съда 51 от всички взети от четирите общински съвета в областта решения. Основно върнатите и оспорени решения се отнасят до изменения и допълнения в подзаконовите нормативни актове, приемани от общинските съвети, и до управлението и разпореждането с имоти общинска собственост.

През годината са взети общо 927 решения, от които 370 са на Общински съвет – Сливен, 255 – на Общински съвет - Нова Загора , 181 – на Общински съвет – Котел и 121 – на Общински съвет - Твърдица. От тях 45 /или 4,85%/ са върнати за ново обсъждане, като впоследствие 26 са отменени от самите общински съвети. 6 решения са направо оспорени в административния съд от областния управител без да са връщани за ново разглеждане. От тях 4 са на Общински съвет – Котел, а по две – на общинските съвети в Сливен и Нова Загора.

От върнатите за ново обсъждане 45 решения впоследствие общинските съвети в областта сами са отменили 26, а останалите 19 са оспорени от областния управител в съда. 12 от заведените дела са прекратени поради отмяна на решенията от съответните общински съвети, за отмяната на други 5 се е произнесъл административният съд, а 8 от делата още не са приключили.