Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Комисия, назначена от областния управител, започна обследване на потенциоално опасни водни обекти

11 март 2009 13:14,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1085

Областният управител Христина Чолакова назначи със своя заповед специализирана комисия, която да обследва състоянието на потенциално опасните водни обекти и проводимостта на речните корита на територията на областта. Заповедта е на основание т. II.6 от Указанията на Министъра на извънредните ситуации относно предприемане на срочни мерки от органите на изпълнителната власт, собствениците или ползвателите на водностопански системи и обекти с цел недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите.

Председател на комисията е Гергана Джамбазова – директор на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация – Сливен. В комисията влизат представители на Областна администрация – Сливен, четирите общини в областта, дирекция „Гражданска защита”, Басейнова дирекция Пловдив – клон Сливен, Басейнова дирекция Варна – сектор Бургас, РД „Хидромелиорации” и „Напоителни системи” ЕАД. Съгласно заповедта те трябва да извършат пролетно и есенно обследване на техническото и експлоатационно състояние на потенциално опасните водни обекти и проводимостта на речните корита на територията на област Сливен. Трябва да осъществяват контрол по осигуряване на проводимостта на речните корита и почистване на реките извън населените места, както и на нерегламентираната дейност в заливаемите зони на речните корита извън населените места. Комисията трябва също да проконтрола и депонирането на строителни отпадъци при строителството на автомагистрали за предотвратяване и намаляване на риска от вредното въздействие на водите и провокиране на свлачищни процеси.

Днес – 11 март, комисията започна изпълнението на поставените задачи. След приключване на работата ще бъде съставен констативен протокол с цялостен анализ на състоянието на водните обекти и ще се направи предложение за отстраняване на констатираните нарушения от страна на отговорните институции.

За обследването се отпускат целеви средства от държавния бюджет.