Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен подкрепи световната инициатива "Часът на Земята"

14 март 2009 16:19,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1250

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова подкрепи инициативата „Часът на Земята 2009” на Световния фонд за дивата природа. Тя призовава всички служители на Областна администрация – Сливен също да се включат, като на 28 март /събота/ в 20,30 часа изключат осветлението и всички електрически уреди в домовете си. Тъмна за един час ще остане и сградата на Областна администрация – Сливен, където ще бъде изключена цялата мрежа с изключение на най-важните системи от оптичната мрежа на държавната администрация и оперативния комуникационно-информационен център /тел. 112/.

Придържайки се към политиката за икономично използване на електроенергия, с участието в тази инициатива г-жа Чолакова още веднъж подчертава своята ангажираност към проблемите на опазването на околната среда и на глобалното затопляне. Тя ще призове чрез писма да се включат в инициативата и кметовете на четирите общини, както и ръководители на териториално представени държавни структури на територията на областта.

Патрон на българското включване в световната инициатива „Часът на Земята 2009” е министърът на европейските въпроси Гергана Паси. Тазгодишната кампания „Часът на Земята” е посветена на борбата с глобалното затопляне и в нея ще се включат над 1000 града по света.