» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен подкрепи световната инициатива "Часът на Земята"

14 March 2009 16:19,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1260

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова подкрепи инициативата „Часът на Земята 2009” на Световния фонд за дивата природа. Тя призовава всички служители на Областна администрация – Сливен също да се включат, като на 28 март /събота/ в 20,30 часа изключат осветлението и всички електрически уреди в домовете си. Тъмна за един час ще остане и сградата на Областна администрация – Сливен, където ще бъде изключена цялата мрежа с изключение на най-важните системи от оптичната мрежа на държавната администрация и оперативния комуникационно-информационен център /тел. 112/.

Придържайки се към политиката за икономично използване на електроенергия, с участието в тази инициатива г-жа Чолакова още веднъж подчертава своята ангажираност към проблемите на опазването на околната среда и на глобалното затопляне. Тя ще призове чрез писма да се включат в инициативата и кметовете на четирите общини, както и ръководители на териториално представени държавни структури на територията на областта.

Патрон на българското включване в световната инициатива „Часът на Земята 2009” е министърът на европейските въпроси Гергана Паси. Тазгодишната кампания „Часът на Земята” е посветена на борбата с глобалното затопляне и в нея ще се включат над 1000 града по света.