» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Край на кошмара Нова Загора – Петолъчката

27 August 2012 14:02,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1529
Петолъчката

Най – натовареният, опасен и смъртоносен участък от пътната мрежа на България – отсечката Нова Загора – Сливен – Петолъчката вече е в историята. Тази част от пътя София – Бургас досега често се изобразяваше на картите с черепи и кости, като илюстрация на съществуващия рисков участък с цел да се заостри вниманието на водачите на МПС, защото пътно-транспортните произшествия през последните години бяха ежедневие. Стотици са загиналите и пострадалите с тежки травми български и чужди граждани. Трафикът е тежък и обстановката на пътя усложнена предимно през летния сезон, когато милиони хора преминават през Петолъчката.

На 26 август 2012 г. в 12.30 часа беше открита за движение и дясната лента на АМ „Тракия” по отсечката Зимница – Нова Загора по направлението Бургас – София.

В присъствието на областния управител и директора на областно пътно управление, инж. Лазаров – председател на УС на АПИ откри поредната отсечка от АМ „Тракия”.

Отклоняването и разпределението на трафика се осъществява на пътен възел „Петолъчката”, където от 24 август функционира ново кръгово кръстовище с европейски облик.

Photos

ПетолъчкатаПетолъчката