Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков награди участниците в турнир по издръжливост за коне на Карандила

01 септември 2012 15:51,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1298
Конно състезание

На 1 септември 2012 г. на стадиона в ПП „Сини камъни” се проведе турнир за издръжливост на коне, организиран от Българска федерация по конен спорт. Състезанието беше за млади коне до 5 години, разделени на две дистанции – 30 и 40 км. В надпреварата участваха 9 състезатели с расови породи коне. Победител стана Анастас Танев от конен клуб „Буцефал” с кобила Парма, който бе награден с купа от г-н Кавръков. Единствено тази кобила от всички участници успя да покрие изискването в правилника за пулс под 56 удара в минута в края на състезанието. Парични награди връчиха и генералният секретар на федерацията д-р Крум Рашков и един от организаторите Богомил Белчев.

Състезанията по издръжливост се провеждат с цел да се проверят качествата бързина и издръжливост на коня. За да се участва в такъв вид състезания всеки състезател трябва да е добре подготвен и има правилно отношение към своя кон при езда през пресечената местност.

Състезанието се състои от отделни етапи, които са части от него и могат да бъдат измерени по време самостоятелно. В края на всеки етап, по принцип най-малко на всеки 40 км се прави задължителна почивка за ветеринарен преглед. В зависимост от естествoто на цялото състезание отделните етапи могат да бъдат разпределени в 3 или повече дни, каквито и да са редът и правилата за стартиране, всеки състезател трябва да измине цялото разстояние на състезанието, стремейки се да изяви качествата издръжливост и бързина на своя кон по най-добрия начин.

Този ездач и кон, които изминават цялото разстояние, определено за дадено състезание, за най-кратко време се класират на 1-во място.

Снимки

Конно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезание